سرعت در طراحی سایت

تصاویر «سبک» چیستند؟
حالا که به دنیای وب بازی وارد شده‌اید، قرار است بعضی چیز‌ها را بار‌ها و بار‌ها بشنوید. یکی از این چیز‌ها این اصطلاح است: «سبک» کردن تصاویر و صفحات وب. گاهی می‌شنوید که می‌گویند: «صفحه‌ات رو سبک کن» … یا « تصویرتو سبک کن»…
اگر بخواهیم چند جمله …خوان پسند بگوییم، با به کار بردن این عبارت‌ها، داریم در مورد حجم و اندازه صفحه و تصویر صحبت می‌کنیم و کاری با وزن آن‌ها نداریم. نویسنده در اینجا به جای «وزن»، از عبارت «تیرگی و روشنی» استفاده کرده است. در انگلیسی صفت light هم به معنی «سبک» است و هم به معنی «روشن» و وقتی از این صفت در مقابل موصوف «رنگ» استفاده می‌شود، خواننده تصور می‌کند منظور «رنگ روشن» است و نه «رنگ سبک». لذا نویسنده سعی کرده مفهوم این عبارت‌ها را در گویش و اصطلاحات رایانه‌ای برای خواننده انگلیسی زبان روشن نماید. ما برای ترجمه این بخش از کلمه «وزن» استفاده کردیم تا در فارسی بازی زبانی مشابه با زبان مبداء را تداعی کرده باشیم . 

سرعت در طراحی سایت

 

سرعت در طراحی سایت با حجم کم تصاویر

حالا تصاویر و صفحات چقدر باید کوچک شوند تا بشود «سبک» محسو‌بشان کرد؟
تجربه چند سال گذشته وب نشان داده که اگر بنا باشد مردم بیش از 10 ثانیه برای دیدن صفحه شما وقت صرف کنند، باید با بیشتر ترافیک سایت‌تان خداحافظی کنید. دسترسی به اینترنت سرعت بالا در حال رشد است، اما متاسفانه هنوز هم بسیاری از مردم دارند از اتصالات dial-up استفاده می‌کنند. آخرین آماری که دارم، تعداد کسانی که هنوز دارند از اتصال (آهسته) dial-up استفاده می‌کنند چیزی در حدود 60٪ است. این تعداد البته از جایی به جای دیگر متفاوت است، اما باید انتظار این را داشته باشید که بسیاری از مراجعین صفحه‌تان اینترنتی با سرعت برابر با k56 یا کمتر داشته باشند.
k56 سرعت سریعترین مودم‌های Dial upی است که باید توقع آن را داشته باشید، و مودم k56 با سرعت حدود 6/5 کیلوبایت در ثانیه دانلود می‌کند. اگر این را گوشه ذهنتان داشته باشید و قاعده‌ای 10 ثانیه که در بالا به شما گفتم یادتان نرود، می‌توانید حساب کنید که هدف قرار دادن ساخت صفحات زیر k60 (کیلوبایت) فکر خوبی است.
بهترین راه «سبک» نگه‌داشتن صفحات وب : بهینه‌سازی تصویر
سنگین‌ترین عناصر بسیاری از صفحات وب تصاویر هستند. پس بر اساس قانون قدیمی‌80/20، باید تصاویرمان را تا جایی که می‌توانیم کوچک کنیم، البته نه آنقدر که زشت و بدترکیب بشوند. فرایند «کوچک سازی» یک تصویر معمولاً با مفهوم «بهینه سازی» بیان می‌شود.
تصویرتان را چطور بهینه کنید
تقریباً تمام نرم افزار‌های موجود ویرایش تصویر (مثل برنامه‌های ادوبی فتوشاپ، Xara، و Macromedia Fireworks) به صورت درون‌ساخت دارای قابلیت تولید خروجی/ ایجاد تصاویری هستند که تا جای ممکن سبک باشند. این برنامه‌ها فیلترهای خاصی دارند که طوری طراحی شده‌اند که تصاویر بهینه‌سازی شده و مناسب برای وب تولید کنند. وقتی می‌خواهید از نرم‌افزار ویرایش تصویر استفاده کنید (و اگر در حال طراحی صفحات وب هستید، حتماً سر و کارتان با این نرم‌افزار‌ها خواهد افتاد) در خواهید یافت که این فرایند بسیار ساده است و فقط لازم است در حال کار با تصاویر، فقط کمی تنظیمات آن را جابجا کنید.
کمی عقل سلیم سرعت صفحات‌تان را افزایش می‌دهد
علیرغم استفاده از این ابزارها، هیچ چیز جای استفاده از عقل سلیم را نمی‌گیرد؛ ممکن است روزی از خودتان بپرسید واقعاً مجبور بودم تصویری استفاده کنم که نصف صفحه را می‌گرفت!؟ تصاویر بزرگ که مقدار زیادی از فضای صفحه را پر می‌کنند معمولاً بسیار سنگین هستند …
یادتان باشد به جز وقتی که دارید برای نشنال جیاگرافی، والت دیزنی، یا مجله ماشین کار می‌کنید، مردم احتمالاً علاقه چندانی به گرافیک یا عکس‌های خوب ندارند و بیشتر علاقه مند به کسب اطلاعات و خدمات از وب‌سایت‌تان هستند.
نتیجه‌گیری
امیدوارم توضیح کافی داده باشم که وقتی پای صحبت طراحی سایت به میان می‌آید، به رایانه‌های سنگین نیاز نداریم و خرید آن‌ها فقط تلف کردن پول است.


منبع: سرعت در طراحی سایت

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.