طراحی سایت داینامیک

اغلب افرادی که تصمیم به طراحی سایت میگیرند ترجیح می دهند که فعالیت ها و مطالب خود را به روز نگه دارند.تغییر متداوم سایت و پویایی آن شیوه ای نوین در طراحی سایت است که امروزه به طراحی سایت دینامیکیا پویا مشهور شده است. طراحی وب سایت دینامیک اصطلاحی از پیش تعریف شده نیست و به نسبت نیازهای کاربران تعاریف متفاوتی پیدا می کند. طراحی دینامیک به واسطه برنامه ها، اپلیکیشن ها و ابزارهای جانبی صورت میگیرد و اهداف خاصی نیز به دنبال دارد. اطلاعات زیر شما را به این نوع از طراحی سایت بیشتر آشنا می کند.

موارد طراحی سایت داینامیک
طراحی سایت داینامیک فرمت از پیش تعریف شده ای نیست و توسط سرور و به درخواست مشتری ایجاد میشود.وقتی درخواستی برای باز کردن یک صفحه جدید به سرور اصلی داده میشود فرمان اجرای این صفحات با برنامه خاصی تحت عنوان نرم افزار کمکی برای باز شدن اسناد پویا صادر میشود. در این شیوه صفحات HTML یا XML بسته به خواسته کاربر تبدیل میشوند.از تفاوت های اصلی این شیوه از طراحی سایت با روش های استاتیک یا ثابت که در گذشته استفاده میشد می توان به تغییر محتوا متناسب با زمان و تاریخ خاصی اشاره کرد. برخی در تعریف طراحی وب سایت دینامیک به ساختار محتوا اشاره می کنند؛ چنان چه که در طراحی سایت استاتیک تنها از HTML و CSS استفاده میشد و در طراحی سایت داینامیک اصول اسکریپت گذاری نیز به کار گرفته میشود.  
در طراحی سایت داینامیک برخلاف سایت های استاتیک یا ثابت از برنامه نویسی های مختلف استفاده میشود.اگرطراحی سایت ثابت یا استاتیک ساده ترین شیوه طراحی سایت باشد، طراحی سایت داینامیک می تواند گاهی پیچیده ترین شیوه های طراحی در میان متخصصین این حرفه باشد. امروزه اغلب طراحی سایت هایی که انجام میشوند داینامیک هستند و کمتر کسی به سایت های استاتیک گرایش دارد.


مراحل طراحی سایت داینامیک


• ایده پردازی : مهم ترین گام در طراحی سایت است.
• ارزیابی ابزارکار طراحی سایت : فریمورک های زیادی برای ارائه کار شما در صفحات دینامیک اینترنتی وجود دارد؛ قبل از هرچیز انواع آن را مثل جنگو، فلکس و…را ارزیابی کنید.البته این فریمورک ها بنا به خواست مشتری در طراحی سایت استاتیک نیز قابل ارائه می باشند.
• انتخاب ابزار توسعه دهنده مناسب : زبان برنامه نویسی که انتخاب می کنید مهم است. به عنوان مثال ابتدا باید انتخاب کنید که از روبی استفاده کنید یا زبان های دیگری را به کار ببرید.
• تست و ارزیابی ماژول ها و الگوهای مختلف : بخش های مدنظرتان را با نرم افزارهای مختلف از نظر کارایی تست کنید.
• اجرای پروژه نهایی

اهداف طراحی سایت داینامیک

برای طراحی سایت دینامیک در کنار سایر دلایلی که هر فرد می تواند داشته باشد سه هدف اصلی در نظر گرفته میشود :
1. شما می خواهید وب سایت خود را به یک برنامه منعطف تعاملی تبدیل کنید که برای خوانندگان فقط جنبه مطالعه نداشته باشد؛ بلکه کاربردی باشد.
2. شما می خواهید کدهای HTML را به صورت متعادل در میان تمام صفحات اینترنتی به اشتراک بگذارید.
3. شما می خواهید کد های ثابت و یکسانی در هدر، منو، سایدبار و سایر بخش های کلیدی سایت قرار دهید.

اهمیت استفاده از طراحی سایت داینامیک

داینامیک همان عملیاتی است که روی سرور انجام میشود و نتیجه آن مطابق با درخواست مشتری به مرورگر مجددا ارسال میشود. به عنوان مثال مرورگر های معمولی قادر به اجرای کدهای PHP در وب سایت های مختلف از جمله سایت های وردپرسی نیستند؛ بدین منظور اطلاعات PHP در فایل هایی به سرور ارسال میشود و سرور این کد ها را به فایل های منطقی HTML برای مرورگر تبدیل می کند. احتمالا با این مثال اهمیت استفاده از طراحی سایت داینامیک روشن تر شده است. اما دلایل دیگری نیز برای استفاده از این شیوه طراحی سایت وجود دارد که به آن ها اشاره خواهیم کرد:
• انتقال ساده و سریع اطلاعات از مرکز داده : مهم ترین مزیت استفاده از طراحی وب سایت داینامیک اتصال سریع تر و ساده تر به دیتابیس وب سایت است که بارگذاری اطلاعات را برای ساخت وب سایتی جامع ساده تر می کند. به زبان ساده تر اگر طرحی سایت داینامیک نادیده گرفته شود مسلما ساخت صفحات منعطف اینترنتی به همراه دسته بندی های متعدد غیرممکن خواهد بود.
• ساخت سیستم مدیریت محتوا : اتصال ساده تر به دیتا بیس با طراحی سایت داینامیک به نحوی به معنای ساخت یک سیستم مدیریت محتوا برای سایت است.محتوا از ساده تا پیچیده، عکس و متن، تگ ها و کدهای مختلف با استفاده از سیستم مدیریت محتوا به سادگی قابل بارگذاری هستند. همه این امکانات به واسطه طراحی سایت داینامیک فراهم میشوند.
• یکنواختی و هماهنگی ساختار:یکی از مواردی که شاید در نظر برخی نقطه منفی تلقی شود سازگار کردن تمام بخش های یک سایت است. با استفاده از طراحی سایت داینامیک تمامی صفحات و لایه بندی های به کار گرفته شده در طراحی سایت یک دست میشوند. به این معنا که شما نمی توانید برای یک صفحه تغییرات خاص خود را اعمال کنید و آن را از سایر صفحات متمایز کنید. این در حالی است که متفاوت بودن هر صفحه یا پیج درطراحی استاتیک به سادگی امکان پذیر است و از مزایای آن به شمار میرود.
• افزایش ظرفیت سایت : در گذشته با استفاده از طراحی سایت های ثابت یا ایستا به ازای هر مطلب ، هر محصول در فروشگاه و…مجبور به ایجاد یک وب پیج یا صفحه اینترنتی بودیم.این محدودیت امروزه با رواجطراحی سایت داینامیک برطرف گشته است.

استفاده از طراحی سایت داینامیک

طراحی سایت داینامیک چیست؟
در سالهای اخیر طراحی سایت داینامیک نقش اساسی در هر حرفه ای ایجاد کرده است و تاثیر بسزایی در شهرت شرکت ها دارد. به طور کلی طراحی وبسایت برای همه افرادی که قصد دارند تجارتشان را در سراسر دنیا توزیع کنند، بسیار اهمیت دارد.
وب سایتهای داینامیک شامل صفحات داینامیکی هستند که محتوای آنها به طور پویا قابل تغییرند. در طراحی سایت داینامیک محتوا طبق دستور کاربر تغییر می کند. دو راه برای ایجاد سایت داینامیک وجود دارد:
• استفاده از اسکریپت client-side
• استفاده از اسکریپت سرور
مزایای استفاده از طراحی سایت داینامیک
 طراحی سایت داینامیک روش آسانی برای به روز رسانی فراهم می کند.
 سایتهای داینامیک بهترین گزینه برای کسب و کار آنلاین و بهترین روش برای فروش محصولات آنلاین هستند.
 طراحی صفحات وب سایت های داینامیک بسیار جذاب تر از دیگر طراحی ها می باشد.
 وبسایتهای داینامیک توانایی ذخیره اطلاعات بیشتری نسبت به طراحی سایت استاتیک دارند.
از مزایای اصلی طراحی سایت داینامیک می توان به به روز رسانی محتوا اشاره کرد. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چرا به روز رسانی محتوا اهمیت دارد؟
امکانات کلیدی طراحی سایت داینامیک
محتواهای جدید کاربران به را به سایتتان باز می گرداند؛ به عبارتی دیگر، کاربران را درگیر سایتتان می کند. محتوای خوب کابرانی همیشگی برایتان فراهم می کند. این مسئله سبب می شود تا در موتورهای جستجو بیشتر دیده شوید. گوگل و دیگر موتورهای جستجو به محتواهای جدید علاقه دارند. مدیریت محتوای موثر به شما این اطمینان را می دهد که مردم وب سایت شما را از طریق نتایج جستجوی گوگل یا دیگر موتورهای جستجو پیدا کنند.
می توان گفت وبسایت داینامیک با شبکه های اجتماعیتان مختلط می شود. دکمه های شبکه های اجتماعی در طراحی سایت داینامیک برای کاربران این امکان را فراهم می کند تا مطالب جدیدتان را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند و شما هم از این طریق بیشتر دیده می شوید. همواره به یاد داشته باشید که وب سایت شما نماینده معتبر و قدرتمندی از خود شما و یا تجارت شماست.

اطلاعات مورد نیاز طراحی سایت داینامیک

به طور کلی طراحی وب سایت به دو نوع طراحی سایت استاتیک و طراحی سایت داینامیک تقسیم می شود. کلمه داینامیک یا Dynamic به معنای پویایی و در اینجا یعنی توانایی ایجاد تغییرات. استاتیک یا Static نیز به معنای ثابت است. برای کارها و تجارتهای کوچک می توان از طراحی سایت استاتیک استفاده کرد، اما در صورت بزرگتر بودن تجارت طراحی سایت داینامیک توصیه می شود.

در طراحی سایت داینامیک امکانات متعددی توسعه داده شده است:
• مدیریت صفحه : این شیوه از طراحی سایت امکان درج محتوا، انتخاب قالب و ویرایش صفحات را به شما می دهد.
برگه های ورود، ثبت نام و ثبت اطلاعات : این برگه ها با معرفی طراحی سایت داینامیک در اغلب سایت ها متداول شدند.
• جست وجو حرفه ای تر: این قسمت برای کاربران تازه وارد مفید است.
• مدیریت فعالیت کاربر: جذب کاربر، نویسنده سایت و هر فردی که در محیط شخصی شما فعالیت دارد می تواند زیرنظر شما و با تنظیم محدودیت ها انجام شود.
• مدیریت فایل های چندرسانه ای : به واسطه طراحی سایت داینامیک می توانید از طریق سایت خود به سادگی فایل ها را به سرورتان بفرستید.
• فرم های تماس : عناصر در طراحی سایت دینامیک به نحوی مرتب میشوند که امکان درج فرم تماس را به هر تعداد و شکلی که بخواهید را فراهم می کنند. یکی از امکانات کلیدی در سرویس های مدیریت محتوا افزونه های فرم تماس است که این بخش را نسبت به حالت پیش فرض منعطف تر کرده است.



پلتفرم های طراحی سایت داینامیک

برای این شیوه از طراحی سایت از هرگونه پلتفرم می توانید استفاده کنید. بسا تمامی پلتفرم ها از جمله سیستم مدیریت محتوا وردپرس با این شیوه از طراحی سایت بناگذاری شده است. آن چه که برای طراحی سایت داینامیکلازم است برخورداری آگاهی نسبی از اسکریپت های جاوا، PHP و…می باشد.

طراحی سایت داینامیک اختصاصی

اگر می خواهید طراحی سایت داینامیک داشته باشید دو راه پیش روی شما است: از ابتدا طراحی سایت خود را به صورت دینامیک پی ریزی کنید یا این که طراحی سایت ایستا را به دینامیک تبدیل کنید. شما می توانید طراحی وب سایت داینامیک خود را مبتنی بر سرویس های مدیریت محتوا نظیر دروپال، وردپرس و…سفارش دهید یا این که از طراحی اختصاصی وب سایت داینامیک بهره مند شوید که تمام قسمت های آن به صورت ویژه برنامه نویسی میشود.

هزینه های طراحی سایت داینامیک

هزینه طراحی سایت داینامیک با توجه به تغییراتی که در هر بخش انجام میشود نسبت به طراحی سایت ایستا بالاتر است.به علاوه در این شیوه از طراحی سایت به خواسته مشتری امکانات سفارشی نیز به بخش های سایت افزوده میشود که هزینه های طراحی سایت داینامیک را بالاتر میبرد.


منبع: طراحی سایت داینامیک


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.